GINOP-1.2.1-21-2021-02669

 

Kedvezményezett neve, címe: FŐNIX MÉDIA Nyomdaipari és Csomagolástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

4025 Debrecen, Salétrom u. 5.

 

Projekt címe: Technológiai

fejlesztés és ingatlan beruházás a Főnix Média Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 209 088 989 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt befejezési tervezett napja: 2023.10.28.
Pályázati azonosító: GINOP-1.2.1-21-2021-02669

 

 

A projekt keretében 1 db papírvödör készítő, 1db digitális íves nyomdagépet, 1 db zászlónyomtatót, és 1db kalanderező berendezést kívánunk beszerezni, mellyel mind a csomagolástechnikai, mind a dekorációs üzletágunk technológiai korszerűsítését, termelékenységének javítását kívánjuk fejleszteni. Nem elhanyagolható tényező, hogy ezekkel a gépekkel környezetvédelmi szempontból sokat tudunk zöldíteni. A papírvödör készítő gép alkalmas lesz műanyagmentes alternatív funkcionalitással bíró, kiváló magyar/hazai termékek gyártására elsősorban élelmiszercsomagolás, ételhordozók terén, ezzel növelve a csomagolástechnikai üzletágunk palettáját. A számunkra elérhető reál eredménynövekedés várható. A digitális íves nyomtató alkalmas ügyfeleink kis és közepes ívszámú igényeinek hatékony és gazdaságos kiszolgálására akár banner méretben is. A modern technológia segítségével nem szükséges ofszet gépen nyomni a kis példányszámú megrendeléseket, ezzel csökkentve a selejtszámot, vizet, festéket, energiát, nyomólemezt és vegyszereket. A digitális nyomdagép fent említett ofszet testvérét így tehermentesíteni tudjuk, mely által több partner egyidejű kiszolgálása válik lehetővé. A gépben található IQ egység segít abban, hogy minden nyomat pontosan oda kerüljön ahova az előző, ezzel jelentősen javítva hatékonyságunkat, pontosságunkat, mellyel jelentős piaci előnyre tehetünk szert. A modern reklámzászlók hozzá idomulnak napjaink elvárásaihoz, felhasználva a korszerű világ praktikumait. Mivel elég sok dekorációs megrendelésünk származik zászlónyomtatásból melyet eddig két oldali nyomtatással, nem túl éles grafikával tudtunk legyártani, most elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy olyan zászlónyomtató gépet vásároljunk, mely a kalanderező gép segítségével éles nyomatot biztosít egy oldalon történő megnyomással is. Ezzel időt, energiát, festéket megtakarítva sokkal hatékonyabban, gyorsabban és magasabb minőséggel tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket.

Célkitűzésünk továbbá egy 1276m2-es üzemcsarnok és irodaház megépítése, mely a fent említett gépek telepítésére alkalmas. Az építés során megújuló energiaellátást építünk ki, valamint a projekt részét képezi tanácsadás igénybevétele is.

A megvalósítás helyeként szolgáló ingatlan közművesítése megtörtént, ivóvíz, szennyvíz, csapadékvíz, villamoshálózat és gázhálózat kiépítésre került, továbbá a Házgyár utcához csatlakozó aszfaltozott útról (Nívó utca) biztosított a közúti megközelítése. A Nívó utca magántulajdonban lévő út, tulajdonosai az utca által megközelíthető telkek tulajdonosaival azonos. Tervezési szempontból egy minden közművel és burkolt közlekedési útcsatlakozással ellátott építési terület áll rendelkezésre.