GINOP-1.2.13-20-2021-00003

 

Kedvezményezett neve, címe: FŐNIX MÉDIA Nyomdaipari és Csomagolástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

4025 Debrecen, Salétrom u. 5.

 

Projekt címe: MŰANYAG TERMÉKEK

CSÖKKENTÉSÉRE IRÁNYULÓ

ESZKÖZBESZERZÉS A FŐNIX

MÉDIA KFT-NÉL

Szerződött támogatás összege: 139 750 000 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt befejezési tervezett napja: 2022.08.30
Pályázati azonosító: GINOP-1.2.13-20-2021-00003

 

A projekt elsődleges célja, az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő késztermékek előállításának a gyártásának az elősegítése, a gyártási tevékenységhez szükséges eszközbeszerzésen keresztül. A projekt megvalósulásával új, az egyszerhasználatos  műanyagokat kiváltó termékek gyártása válik lehetővé, mint a 1. Környezetbarát (ECO tekercses) étel-, italtartók (papírvödör, pohár, levestál, pizzadoboz, szendvicstálca) 2. Tekercses címke, matrica. Műanyag ételes dobozok papírra váltása Nagykapacitású egyedi gépek beszerzése, üzembe helyezése révén rugalmasan, könnyen és gyorsan tudunk átállni másik termék/méret gyártására, így kisebb mennyiségeket is le tudunk gyártani. Kiszolgálandó partnereink között tervezzük nagy vállalatok kiszolgálását, akik a könnyűiparban, orvosi eszközök-, elektronikai eszközök gyártásában, élelmiszeriparban, kozmetikai iparban és a kereskedelemben tevékenykednek.

Az ügyfél által FEFCO katalógus alapján kiválasztható a számára megfelelő terméktípust, melyet rövid határidővel fogunk elkészíteni.

Gyártani kívánt termékeink alapanyaga környezetbarát, újra hasznosítható az MSZ EN 450141 foglaltaknak megfelelően „E”, „B”, „C”, „BC”, „EB”, „EFK” kategóriájú papírból készülnek.

A gépkapacitás növekménynek köszönhetően raktárkészleten több dobozméretet is tarthatunk, hogy még gyorsabban ki tudjuk szolgálni azon vevőinket, akik csak egyszeri alkalommal keresnek csomagolóeszközöket.

Az előállítandó termék szortiment a teljesség igénye nélkül:

elviteles dobozok, papírpoharak, papírtálcák, pizzadobozok, tortadobozok, tasakok.

A körforgásos gazdaságra és műanyagok korlátozására vonatkozó szabályozások elősegítik az új üzleti lehetőségek, illetve a termelés és fogyasztás innovatív, hatékonyabb módjainak kialakítását.

Az új szemlélet új megközelítést kíván a társadalom minden szereplőjétől. Jelentős változásokat követel meg a gazdaságban, a termékek megtervezésében, a gyártási folyamatban, a fogyasztói szemléletben egyaránt. Egy ilyen összetett értéklánc működésének újragondolása és javítása erőfeszítéseket és fokozottabb együttműködést kíván minden kulcsfontosságú szereplőtől, így többek között a Főnix Média Kft-től, mint gyártótól. Napjainkban műanyagtermékek és műanyag csomagolások gyártóiként elhanyagolható mértékű ösztönzést kapunk arra, hogy termékeink tervezése során figyelembe vegyük az újrafeldolgozás és az újra használat szükségleteit.

Mint a betiltásra kerülő termékek gyártójának, alternatív termékek gyártására kell átállnunk, illetve gyártósorainkat átállítanunk, amelyhez innovatív megoldásokra is szükség van. A jelenleg betiltásra kerülő egyszer használatos műanyagok helyettesítő termékeinek gyártói kapacitását bővítenünk szükséges a várható piaci igények kiszolgálása érdekében.

A beszerzésre kerülő gépek:

Weigang ZX450 tekercsofszet nyomdagép vtsz: 8443

ZW-DL nagy sebességű papírtál készítő berendezés vtsz: 8441

ZSZB-D100 nagy sebességű papírpohár készítő berendezés vtsz: 8441

ZGJ 70 papír fedél készítő berendezés vtsz: 8441

GS 1100 automata dobozragasztó vtsz: 8441.