GINOP-1.2.2-15-2015-00094

Pályázó neve FŐNIX MÉDIA Nyomdaipari és Csomagolástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
Projekt címe 3D gyártástechnológia fejlesztése kapacitásbővítéssel a Főnix Média Bt.-nél
Szerződés száma GINOP-1.2.2-15-2015-00094
Támogatás összege (Ft) 21 673 141 Ft
Támogatás mértéke 50%
A projekt fizikai befejezésének határideje 2018. 07. 05

Megalakulásunk óta elsődleges célunk, hogy versenyképessé váljunk a piacon és munkánkkal, termékeinkkel minél szélesebb körben, maradéktalanul kiszolgáljuk ügyfeleink igényeit. Emiatt igyekszünk folyamatosan fejleszteni gépparkunkat és olyan technológiákat bevezetni a mindennapjainkba amelyek a növekvő igényeknek megfelelően mindenki számára kedvezően viszi előre a cégünket.

Kezdetben molinók, vinyl nyomatok, óriásplakátok, könyvek, szóróanyagok, dossziék, plakátok, műszaki útmutatók, öntapadós termékcímkék, tájékoztató prospektusok, termékkatalógusok nyomdai előállításával, grafikai tervezésével és installálásával foglalkoztunk. Főbb megrendelőink KKV-k és magánszemélyek elsősorban az észak-alföldi régió területéről. Ma már azt mondhatjuk, hogy egyre inkább előfordul, hogy más régiókból is megkeresnek bennünket magánszemélyek illetve cégek, s egy-egy elkészült megrendelés után visszatérő ügyfeleinkké válnak.

A trendeknek megfelelően próbálunk az igényekhez minél inkább igazodni és folyamatosan bővíteni tevékenységi körünket a hagyományos nyomdaipari tevékenységeken túlmenően.

A digitális technológia szerepe a mai világban egyre inkább erősödik, mellyel a nyomdaipari és az ehhez kapcsolódó termékek gyártása házon belül fontossá válik. Megfelelő gépekkel, – melyek a fejlődést szolgálják – lehetőség nyílik több munka elvégzésére a gyártás idejének csökkentésével, így egyre inkább szükségtelenné válhat az alvállalkozók munkába való bevonása.

A beszerezni kívánt PYQ-203CML930CE és ML1100 dombornyomó préselő és vágógép abban van segítségünkre, hogy a növekvő piaci igényeknek megfelelően jelentős mértékben fejlődni tudjunk.

Cégünk 2013-ban új tevékenységet vett fel a már meglévők közé (TEÁOR ’08 3299), mely a termékportfólió bővítése, a multidiszciplináris, digitális-multimédiás gyártási tevékenységi kör felé való elmozdulás érdekében történt.

Az új tevékenység keretében dátumozó, pecsételő és sorszámozó bélyegzők, címkék nyomására és dombornyomására szolgáló kézi eszközök és címkék gyártását végezzük, mely tevékenység jelenleg már árbevételünk 10%-át teszi ki és az eddigi tapasztalataink alapján ez az érték egyre inkább felfelé változhat. A fő termékeink jelenleg önfestékező bélyegzők, domborító szárazbélyegzők, bélyegző szöveglemezek. Az említett gép a bélyegzők szöveglemezeinek elkészítésére alkalmas, ami hatalmas előrelépés lenne cégünknek, ugyanis eddig mindig kénytelek voltunk beszerezni, alvállalkozókkal legyártatni ezeket, most viszont képesek lennénk házon belül legyártani az egyedi igényeknek megfelelően. Ez a gép képes műanyag és bőr precíziós dombornyomására és vágására, így alkalmas bélyegző szöveglemezek készítésére, a 3D nyomtató költségtakarékos alternatívája.

Továbbá szeretnénk beszerezni egy SW-820 típusú automata melegfóliázó gépet, mely technológiailag sokkal korszerűbb, mint az eredetileg beszerezni kívánt MatrixDuo MD-460 típusú digitális fóliázó gép és az Europa D&K műanyag filmbevonat készítő gép.

Mind kapacitásában, mind a kezelt fólia anyagvastagságában, mind pedig automatizáltságában sokkal jobb teljesítményűnek bizonyul.

Konica Minolta Bizhub Press C1085

A Konica Minolta Bizhub Press C1085 digitális nyomdagép lehetővé teszi cégünk számára a kis példányszámú magas minőségű digitális nyomtatást, mely az egyedi technológiák (dombornyomás) során egyedi gyors és egyszerű kivitelezését segíti. Magas minőség mellett egyedi technológiák alkalmazás is elérhetővé vált cégünk számára.