GINOP-1.2.2-16-2017-01273

Kedvezményezett neve, címe: FŐNIX MÉDIA Nyomdaipari és Csomagolástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

4014 Debrecen, Mezőgazdász u. 56.

Projekt címe: A Főnix Média Bt-nél, Kapacitás Bővítő eszköz vásárlás
Szerződött támogatás összege: 7 967 500 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt befejezési dátuma: 2018.05.22.
Pályázati azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-01273

 

A támogatásban szereplő gépek vásárlásával az alábbi módon bővítettük tevékenységi körünket, kapacitásunkat és válunk versenyképesebbé a piacon. A felsorolásban lévő gépek segítségével a Bt gyártói kapacitásai megnövekednek és új, eddig nem gyártott termékek előállítására is képessé válnak. A gépek segítséget nyújtanak abban, hogy azokat a műveleteket, melyeket most alvállalkozók bevonásával oldunk meg, csökkenteni tudjuk a gyártási időnket és kapacitásunkat növelni tudjuk.

Paperfox R-760ritzelő-, biegelőgép, mely öntapadós anyagok vagy hordozójuk részleges ritzelésére, átvágására szolgál. Erre a műveletre főleg termékmatricák, borosüveg matricák és egyéb öntapadós végtermékek gyártásánál van szükség. Papírok, kartonok biegeléséhez van rá szükség. Ez a művelet vastagabb papírra nyomtatott meghívók, tájékoztató reklámkiadványok esztétikus meghajtását segíti elő.

Xerox D136digitális nyomdagép, mely egy nagyteljesítményű, egyszínes nyomdagép. Segítségével kisebb példányszámú, de magas oldalszámú fekete-fehér könyvek, kiadványok nyomtatását hatékonyan el tudjuk végezni. A hatékonyság mellett sokkal gazdaságosabb, költségtakarékosabb ezeket a munkákat egyszínes nyomdagépen elvégezni.

UchidaAerocutnano névjegykártyavágó gép, mely egy professzionális, nagyteljesítményű digitális papírvágó gép. Segítségével a kisméretű nyomatokat az eddiginél sokkal könnyebben és gyorsabban készre tudjuk vágni. Ez főként névjegykártyák, kisebb nyomdaipari termékek vágásánál hasznos, hiszen jelenleg egyenes vágógéppel történik ezen termékek méretre vágása, azonban ezzel a géppel sokkal alaposabban és pontosabban kivitelezhető.

MatrixDUO MD-460 fóliázó, mely kisebb példányszámú munkák egyoldalas fóliázására vagy kétoldalas laminálására és fóliázására alkalmas. Ez a gép alkalmas arra, hogy egy oldalon is hajlásmentesen fóliázhatóak legyenek a könyvborítók. Jelenleg ezt is alvállalkozók segítségével tudjuk megvalósítani, ezzel a géppel azonban az alvállalkozóknak kifizetett költségeket is csökkenteni tudnánk, valamint a határidők betartása is könnyebb lenne, ha csak a saját dolgozóink végeznék el ezt a munkát. A gépre akár 1000 m-es fóliák is felhelyezhetőek, ami rendkívül sokat segítene az időbeosztásra és költségekre vonatkozóan is.

APEX DTG 6090pólónyomtató, mely segítségével, digitális nyomattal tudjuk egyedivé tenni ügyfeleink ruházatát, textilanyagú reklámajándékait. Jelenleg ezt is alvállalkozók bevonásával valósítjuk meg, ami sokszor gátat szab a határidők betartásának kis darabszámú rendelés esetén, valamint a költségek is igen magasak.

Mivel cégünk reklámajándékok egyedi emblémázásával is foglalkozik, elengedhetetlen számunkra, hogy a pólók, textilek nyomtatását mi magunk is el tudjuk végezni. Ez a gép a kisebb darabszámú, de nagyméretű digitális nyomatok kivitelezését segíti tartós minőségben.