Tanúsítványok

Minőség- és környezetpolitka

Cégünk megfelel az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabvány követelményeinek.

A Főnix Média nyomda gondoskodik a követelmények teljesítéséhez szükséges feltételek, emberi, műszaki és pénzügyi erőforrások folyamatos rendelkezésre állásáról.
Ennek érdekében az MSZ EN ISO 9001 és az MSZ EN ISO 14001 szabványnak megfelelő integrált minőség- és környezetközpontú irányítási rendszerünket folyamatosan működtetjük, kiértékeljük és fejlesztjük.

A 2019-ben megszerzett FSC ® (Felelős Erdőgazdálkodási Tanács), azaz felelős erdőgazdálkodásból származó papír felhasználási minősítésünknek köszönhetően igény esetén FSC®  papírra is nyomtatunk.

A Forest Stewardship Council (FSC® ) www.fsc.org egy szervezet a fatermékek certifikálására. Az FSC® -t az erdők fenntartható felhasználásának a biztosítására alapították, felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet szabványait és előírásait, s az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. A fakitermelés és az erdő- (újra)telepítés során érvényesülnie kell a biológiai fajgazdagság és az ökológiai egyensúly fenntartásának, az érintett területeken biztosítani kell a dolgozók és a lakosság jogainak és érdekeinek érvényesülését is.

FSC Mix – a termék tartalmaz FSC®  tanúsított erdőgazdálkodásból származó alapanyagot, újrahasznosított anyagot, vagy más ellenőrzött forrásból származó összetevőt

Az FSC®  tanúsítvány garanciát jelent arra, hogy az ilyen logóval ellátott termékek alapanyaga nem származik:
–  illegálisan kitermelt fából,
–  olyan védettségű erdőből, melynek értékeit az erdőgazdálkodás veszélyeztetné,
–  vagy genetikailag módosított ültetvényekről.
–  Valamint a felelős erdőgazdálkodás jegyében az alapanyagként felhasznált fa helyett kettő másikat ültettek, és kitermelt fát kifejezetten ezzel  a szándékkal ültették.